2017. április 10.

Ötletelős-beszélgetős, II.

Sziasztok!

Itt is lennék a második poszttal a témában. Ez a változtatás sokkal kisebb kaliberű (legalábbis az én szememben), de a tovább után beszélek bővebben 😉

!FIGYELEM!
A bűvös gomb megnyomása után továbbra is SPOILEREK bukkannak fel! Tessék vigyázni!


Kit-mit érint a változtatás?
Danit. Mielőtt bárki megijedne: nyugi, Dani marad önmaga. Kifejtem alább.

Hol következnek be változások?
A legelső fejezetekben.

De miért?! (Oké, tudom, rossz vicc volt.)
Az eredeti verzióban Dani az első fejezetekben nem viselkedik túlságosan önmagához méltóan, és ez leginkább abban valósul meg, ahogy hozzááll a maffiához. Dani nyilvánvalóan húzódozik attól, hogy a maffiától kérjen segítséget, és a maffiába menjen, de a későbbi regények tudatában ez teljességgel illogikus. Sőt mi több, még magában a Reményrekviemben is azt sejtetem, hogy Dani teljes értékű maffiatag (háthogyafenébenelenne) ebben az időben is. Valljuk be, Dani nem az a típusú pasi, aki ennyit lamentálna egy ehhez hasonló ügyön. Ambrus jobbkeze! Miért is csinál úgy, mintha évek óta nem járt volna a maffiában, mintha ez annyira komoly dolog lenne, sőt mi több, mintha tartana a helyzettől?

Márpedig ezt műveli, ó jaj. Amikor először újraolvastam ezt a részt (azok után, hogy befejeztem az Erőnk szerintet), kínosan nyilvánvalóvá vált a számomra, hogy nem tudtam, hová fog kifutni Dani karaktere, vagy hogy mit akartam kezdeni vele. Semmi nem volt még konkrét, és ez nagyon látszik. Dani maga is rengetegszer „OOC”, ráadásul, jóllehet Ambrus jobbkeze, az eredeti verzióban – hetekig! – nem hall Végh felbukkanásáról, holott a maffia már tud erről. Az új verzióban az egész maffiás ív jobban fel lesz építve, és Dani is sokkal profibban kezeli majd a helyzetet, legalábbis reményeim szerint. Egyelőre még dolgozom azon, hogy ez megfelelően legyen átvezetve, és ne egy nagy katyvasszá érjen össze, de ha minden jól megy, logikusabbá válik majd.

És a grátisz: a Megyes-féle baki
Tegye fel a kezét az, aki emlékszik a gyilkossági ügy részleteire!
Én sem 😃
Oké, viccen kívül (tényleg, nem kéne ennyire fáradtan posztot írnom): a gyilkosság, bár nem a legborzalmasabb, néhány helyen eléggé rosszul van megkomponálva. Áldom az eget, hogy senkinek nem tűnt fel soha az (vagy ha fel is tűnt, voltatok olyan kedvesek, hogy nem mondtátok meg 😃), hogy Dani, miután lenyomozza Megyes Csabát az összes elérhető rendőrségi rendszerben, egyetlen egy ilyen nevű embert sem talál. Valljuk be, ez a kellemes nonszensz definíciója, így az efféle apróságok szépen kikerültek-átformálódtak. Most sem lettem professzionális krimi-író, de azt hiszem, élvezhetőbb és logikusabb lesz így. Ráadásként részletgazdagabb is, így kerülnek majd bele olyan plusz jelenetek, amiket reményeim szerint szeretni fogtok! 😊

Összességében ennyi lenne, tényleg nem komoly változtatások, de szerettem volna letisztázni, mert az első fejezet után a régi motoros olvasók (), ha idekeverednek, találkozni fognak újdonságokkal az eredetihez képest. Nagyon remélem, hogy ezek pozitív újdonságokként lesznek elkönyvelve a későbbiekben is.

Nem látom sok értelmét erről a kérdésről (ami igazából nem is nagyon kérdés, hanem inkább tényleg „beszélgetés”) szavazást írjak ki. Ha van felvetésetek, kérdésetek, véleményeteket, akár kétszónyi gondolatotok, írjatok kommentet, sasolni fogom a szekciót!

Legyetek jók! 😉 (Vagy rosszak. Haha. Tényleg nem kéne ilyen állapotban posztot írnom, de ígéret szép szó, tudjátok.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése