2018. február 6.

Változtatások a meglévő fejezetekben

Sziasztok!

Az elmúlt időszakban arra koncentráltam, hogy az általatok felvetett logikai hibákat kijavítgassam, így került néhány olyan változtatás a már meglévő javított fejezetekbe, amik bár nem változtatják meg annyira szervesen a cselekmény folyamát, talán lényegesek lehetnek. A tovább után listába szedve leírom ezeket, hogy ne kelljen keresgetnetek utánuk, ha érdekelnek.

!!Ez azt jelenti, hogy spoilerek találhatók a tovább után azoknak, akik nem olvasták még a javított első 15 fejezetet!!


 1. Az 5. és 6. fejezetben Lina a tettek mezejére lép, és miután Keltől megtudja, hogy Megyes Csaba autóműhelyben dolgozott, egyből a bátyjához, Kristófhoz fordul.
Mint felhívtátok arra a figyelmemet, ez eléggé logikátlan lépés Linától, és nekem igazat is kellett adnom nektek. Mivel Lina és Kristóf kapcsolata bensőséges és bizalmas, szinte lehetetlennek látom azt, hogy Lina néhány szóval le tudta volna beszélni a bátyját arról, hogy segítsen neki. Kristóf pedig, legyen bármekkora tökfej, ezek után nem ment volna haza és aludt volna békésen, elfelejtve az egészet.
A problémát úgy oldottam meg, hogy Lina (az eredeti történet folyamán is emlegetett) exéhez fordul, behajtva rajta azt a szívességet, amit még akkor tett neki, amikor együtt voltak. (Munkát szerzett neki az apján keresztül.) Így az információszerzés nem érzelmi ügy lesz, hanem inkább biznisz.

2. A Zilt-ügy, avagy az 6. fejezetben Zilt (Megyes „főbérlője”) miért árul el olyan készségesen Linának minden információt.
Erre nehéz volt megfelelő megoldást találnom, ami nem túl szájbarágós, és nem magyaráz oldalakon át érdektelen eseményeket. Végül azt választottam, hogy a 7. fejezet során, amikor Dani először találkozik Végh-gel, futólag megtudja, hogy Zilt ezt a csapdát Végh kérésére állította a lánynak. (Zilt és Végh jó munkakapcsolatot ápolnak, ez már a fedőlakások kiadásából is látszódhat, és nyilván Ziltnek sok pénz ütötte ezért a markát.) Végh persze nem tudhatta, hogy Lina valóban belefut ebbe a csapdába, de biztosítani akarta, hogyha a lány tényleg szaglászni kezd, akkor végül eljusson hozzájuk, és ők csendesen eltüntethessék. Véghnek ez minimális pénzbe és erőfeszítésbe telt.

A nagyobb változtatások összesen ennyit fednek le. (Voltak javaslataitok, amiket szintén megfontoltam, de ezek csak később válnak majd érvényessé, így nem lövöm le a poénokat.) Kíváncsi lennék a véleményetekre, szerintetek sikerült-e értelmesebbé tennem a történetet, vagy csak jobban összekutyultam-e 😊

A 16. fejezet már nagyon készül, körülbelül a felénél járok, és előbb-utóbb végezni is fogok vele 😊 Ezen kívül talán már láttátok, hogy a fejezetek ismét felkerültek a Merengőre. Egyelőre nincs még fent az összes, de igyekszem beérni magamat velük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése