2017. június 30.

Reményrekviem, X. fejezet: Zaklatott

Lina végre megtud néhány részletet, Dani pedig újból látogatást tesz Véghnél.

Tovább a fejezethez

10 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon jó fejezet volt! Nagyon jól szórakoztak Dani és Lina veszekedésén. :D Mint az öt évesek. :D

    Tominak meg kellene fontolnia, hogy pályát módosít és mediációval kezd el foglalkozni, mert aki képes Danit (úgy-ahogy) lenyugtatni, annak elég jó érzéke lenne ehhez a szakmához. :D

    Borzasztó lényeges dolgon akadtam fel megint. :D Az előző részben azt írtad, hogy Dani és Tomi 20 éve ismerik egymást. Most meg azt, hogy 15. :D Végülis abszolút igaz. A 20-ban benne van a 15. :D

    Az is feltűnt, hogy mikor Linát meglőtték Marci kocsijával voltak Daniék. (Amúgy Marci miért nem vesz magának jobb kocsit? Simán megengedhetné magának, nem? Mondjuk szerintem egy Opel elég jó autó, persze Daninak rangján aluli. :D) De most a végén az Audival jött Lináért Dani. De aztán összeraktam zseniális logikával, hogy Dani Végh-hez nyilván a saját kocsijával ment. Tudom, tudom, nagyon "okos" vagyok. :D :D

    Megint megragadom a lényeget, de ha Dani több mint 190 cm magas, mondjuk legyen 195, és legalább 20 cm volt a magasság különbség köztük Tomival, akkor Tomi 175 cm körül van. Az azért nem olyan magas egy férfinél.

    Az a "baj", hogy annyira jók a fejezetek, hogy nem tudok igazán lényeges dolgokba belekötni. Csak ilyen hülyeségekbe. :)

    Nagyon várom a következő fejezetet. Meg a maffiás részeket. :)

    És természetesen ilyen apróság miatt, hogy nem engedi a telefonomról elküldeni a kritikát nem fogok meghátrálni, számos módja van, hogy elküldjem a "kritikámat". ;)

    Puszi,
    Fruzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Fruzsi!

      Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet -- és Lina meg Dani veszekedése. Ezeket a részeket én is nagyon élvezem írni ^^

      Haha, Tominak volt ideje kitapasztalni a jó módszereket, az már biztos. Az éveket meg sikeresen elrontottam, szóval azt majd javítani fogom, köszönöm, hogy szóltál! :)

      Igen, a kocsik azért változtak, mert Dani időközben kocsit cserélt, ezt jól kikövetkeztetted, megnézem, hogy valahol tudnék-e erre jobban utalni, hogy ne legyen zavaró :) Marci pedig szereti azt az autót, és nem látja értelmét feleslegesen költeni a pénzért, csak azért, mert Dani -- jelenleg -- morog miatta :D

      Dani és Tomi magasságát jól tippelted, és igen, Tomi a legalacsonyabb négyük közül. (Bár Laci nem sokkal magasabb csak nála, olyan 5-6 centivel, Marci és Dani az igazán magasak. Tominak pilótaként egyébként ez nem előnytelen, sokkal könnyebben old meg dolgokat ilyen magassággal.) Tomi magasságát pedig itt a végén Lina szemszögéből látjuk, és Lina azért nem nevezi alacsonynak Tomit, mert Lina alacsonyabb Tominál (olyan 164-5 körül lehet). Hű, ezen most jól elmerengtem, de remélem, nem sokallod a kis mesélésemet, ezt én is mostanában gondoltam át jobban :) És egyáltalán nem lényegtelenek ezek a részletek szerintem, én nagyon szeretek ilyeneken mélázni, szóval ha eszedbe jut ilyesmi, akkor nyugodtan írd meg, én meg vagy meg tudom magyarázni, vagy elgondolkodom rajta :D Mindkettő jó opció ;)

      És köszönöm szépen, hogy írtál, és azt is, hogy nem hátrálsz meg, nagyon sokat jelent nekem :3

      Puszi,
      V

      Törlés
    2. Sziasztok!

      Bocsi, h belekontárkodom a beszélgetésetekbe, de nekem az előző változatból annyira az maradt meg, hogy Lina és Dani között 20 cm van, és az esküvőjükön 5 centi volt... Persze lehet, hogy rosszul emlékszem, most nem csekkoltam le, de ahogy olvastam a választ, elkezdtem keresgélni 30 centis magasságkülönbséggel rendelkező párokat, és valahogy nekem ez túl sok köztük, annyira legalább 170-nek képzeltem Linát, hogy nem tudom megváltoztatni az agyamban :) olyan, mintha azt írtad volna, hogy Linának barna, egyenes haja van, vagy azt, hogy nem vanília-illatú a parfümje :D
      De persze ez az én problémám, csak megdöbbentett, ahogy olvastam, amit válaszoltál. :)

      Manó

      Törlés
    3. Szia!

      Dehogy kontárkodsz bele, ne viccelj már :D

      És a kérdésedre a válaszom leginkább annyi, hogy "hujuj! :D". Szóval igyekeztem kikeresni ezeket a részleteket a gépemen lévő fejezetekből, és rá kellett jönnöm, hogy igazad van, Linát a legtöbbször egészen magasnak/nyúlánknak írtam le. Azt hiszem, a fejemben folyó egyéb történetekkel sikerült ezt mesterien összezagyválnom, megpróbálom letisztázni a dolgokat, és lehet, hogy Tomit tesszük egy picit magasabbá, hogy Lina lehessen 170-172. Dani egyébként mindenképpen jóval magasabb nála, még akkor is, ha nála 192-3 körüli magasságot veszünk. De azért remélem, hogy így már minden működni fog, én meg feljegyzem magamnak most már véglegesen, hogy ne sikerüljön ezt folyton elrontanom :"D

      Köszönöm, hogy szóltál! <3

      Törlés
    4. Szia!

      Bocsi, hogy mindenbe belekötök én is... Kezdem úgy érezni, hogy üldözlek a leghülyébb részletekkel, pedig igazából tökmindegy, hogy ki mekkora, a sztori szuper és nagyon szeretem, ahogy írsz :D szóval bocsi, nem akarok a nyakadba lihegni folyton ezekkel a lényegtelen dolgokkal :( :D

      Manó

      Törlés
    5. Dehogy üldözöl! :D Tartsd mindig észben azt, hogy én örülök annak, ha felhívjátok az ilyenekre a figyelmem, mert akármilyen pici részletnek is tűnik, a sztori összképében fontos ;)

      Tényleg köszönöm, és belejavítok majd, hogy egyértelmű legyen! (És remélem, az is lesz ezzel :D )

      Törlés
    6. Oké, észben tartom :)
      Igazad van, majd visszafogom a rossz érzéseimet a negatív(abb) kritikáimban, és nem kérek mindig bocsánatot, megjegyzem, hogy nem haragszol :)

      Manó

      Törlés
    7. Örülök neki, ha nem lesznek rossz érzéseid! ^.^

      Törlés
  2. Szia!

    Szuper volt ez a fejezet is :D Tomi még aranyosabb, mint eddig :)

    De mivel már úgyis belejöttem abba, hogy előre gondolkodom azon, ami még meg sem történt, folytatom ezt a szokásomat, ha nem bánod :)
    Azt gondoltam, a feminizmus jegyében felvetem neked, hogy nem lehetne-e több női szereplő a maffiában. Jó, tudom, hogy ott van a Madame, meg Aliz is. De egyikük sem csinál semmit úgy igazán, meg mindig otthon aggódnak Linával. Pedig teljesen el tudom képzelni Alizt, amint a szállítmányokkal foglalkozik, vagy éppen leüt valakit :D Meg amúgy is azt mondják, hogy a nők kegyetlenebbek, szóval a tanácsban is lehetne valaki, aki nő, jófej és kemény. Mint mondjuk Natalija :)
    Nem tudom, mit gondolsz erről, de véletlenül sem szeretném, ha azt hinnéd, hogy unalmas a sok férfi, mert nagyon bírom őket :)

    Várom a következő fejezetet!! :)

    Manó




    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Manó!

      Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet, és hogy aranyosnak találod Tomit, ez a cél nála :D

      Nyugodtan! Én is nagyon szeretek elgondolkodni ilyesmiken, és ezek mindig jó alkalmak, szóval kifejezetten örülök minden effélének. És nagyonnagyon klassz a felvetésed, bevallom őszintén, fogalmam sincs, miért nem jutott eszembe hasonló, holott nagyon szeretem az ilyesfajta női szereplőket. El fogok gondolkodni rajta komolyabban is, hogy tudnám megoldani a dolgot.

      Köszönöm, hogy írtál, igyekszem a következőkkel (és esetleg véégre egy 1. fejezettel ^^")

      Puszi,
      V

      Törlés